کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران کدام است؟

کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران کدام است ؟ یکی از مهم ترین کارایی که سهامدارا قبل هرچیزی باید انجام بدن اینه که تو سامانه سجام ثبت نام کرده باشن و کد بورسی هم داشته باشن. در ضمن انتخاب یه کارگزاری و ثبت نام توی اون از جمله کارهای مهم محسوب میشه. کارگزاری ها از جمله مهمترین نهادهای مالی هستن که تو بازار سرمایه، نقش مهمی رو تو معاملات به عهده دارن.
همه درآمد کارگزاری ها هم به ازای خدماتیه که به مشتریان خودشون ارائه میدن. اونها بابت این خدمات یه کارمزدی رو از کاربرانشون دریافت میکنن که منبع درآمد کارگزاری ها اونها محسوب میشه. انتخاب کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران میتونه در مواقعی به نفع شما باشه. تو این مطلب میخوایم لیست این کارگزاری ها که از همه کارمزد کمتری دریافت میکنن رو بهتون بگیم، با ما همراه باشین.
کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران
- بعد از 10 سال: سرمایه برابر با 21,589 هست.
- بعد از 30 سال: سرمایه برابر با 100,626 هست.
- بعد از 50 سال: سرمایه برابر با 469,016 هست.
همونطور که دیدین، این یه تفاوت نیم درصدی بود، اما میتونه تو دراز مدت ده تا هزار دلار اختلاف ایجاد کنه.
سرمایه گذاری در بانک یا در کارگزاری
بعد از بیماری همه گیر کرونا، مردم بیشتر به سمت بازارهای بورس رفتن و کارگزاری ها هم کارشون رونق گرفت. اما باز هم هستن کسایی که هنوز سرمایه خودشون رو توی بانک نگه میدارن. چون بانک یه اسم شناخته شده ست و دردسری برای اونا نداره.
حتی نیازی به دانش و کامپیوتر و هیچی نداره. اما برای کسایی که بلند پرواز هستن و رویاهای بزرگی دارن، انتخاب کارگزاری ها و سرمایه گزاری تو اونا، میتونه گزینه مناسبی برای رشد باشه. شما حتی تو بانک ها کارمزد زیادی رو بابت انجام معاملات، تسهیلات و بقیه موارد پرداخت میکنین.
حتی بعضی بانکها حتی اگه شما سالانه معاملهای هم نداشته باشین، ازتون کارمزد میگیرن. پس انتخاب کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران میتونه به شما کمک کنه تا سرمایه خودتون رو به بهترین شکل ممکن، مدیریت کنین.
اهمیت انتخاب کم کارمزد ترین کارگزاری
خوب میخوایم بدونیم وقتی ما داریم یه سهم مشخصی رو میخریم، چه فرقی داره که عضو کدوم کارگزاری باشیم. اما اشتباه نکنین. این موضوع هم اهمیت زیادی داره. فرض کنین دو تا فروشگاه توی شهرتون هست که یه مدل و مارک لباس رو داره، اما قیمت یکی از دیگری کمتره! شما سراغ کدوم یکی میرین؟ من که اون فروشگاه ارزون تر رو انتخاب میکنم.
با اینکه همون مدل و مارک لباسه و هیچ فرقی هم نداره، اما هزینه کمتری رو میدم. موقع انتخاب کارگزاری هم همینه! پس بهتره همیشه قبل از سرمایه گذاری هاتون تحقیق کنین که کدوم یکی سود کمتری رو میگیره. بعضی کارگزاری ها کارمزد بیشتری را برای معاملات فعال خودشون میگیرن.
کارگزاری اقتصاد بیدار میتونه به عنوان کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران برای شما انتخاب مناسبی باشه. بهتون پیشنهاد میکنم این کارگزاری رو حتما امتحان کنین.
بیشتر بخوانید : بهترین کارگزاری های بورس ایران
موارد حائز اهمیت در انتخاب کارگزاری های کم سود
- مقایسه هزینه های کارگزاری
همونطور که گفتیم کارگزاری های مختلف، نرخ های مختلفی هم دارن. پس باید قبل از هر چیزی هزینههای اونارو با هم مقایسه کنین.
- کمیسیون
اکثر کارگزاری ها برای هر تراکنشی هزینه ای ازتون میگیرن. اما خوب کارگزاری هایی هم هستن که میتونین با کارمزد کمتر و یا حتی بدون کارمزد، سهامتون رو خریداری کنین. پیشنهاد میکنم اگه سرمایه شما کمه، حتما از کارگزاری های کم کارمزد استفاده کنید.
- اختلاف قیمت spread
تو بعضی از کارگزاری ها هم شما علاوه بر کمیسیون، یه اختلاف قیمت بین خرید و فروش باید بدین که بهش میگن Spread . پس سعی کنین یه کارگزاری با نرخ منطقی انتخاب کنین که سود معاملاتتون بیشتر بشه.
- کارمزد فعالسازی
بعضی کارگزاری ها هم یه مبلغی رو بابت امکان معامله یه سهم خاص ازتون میگیرن. پس سعی کنین کارگزاری رو انتخاب کنین که این هزینه هارو ازتون نگیره. مثلا کارگزاری eToro یا Plus500 این هزینه هارو ازتون نمیگیرن. در ادامه در مورد این کارگزاری ها هم بهتون توضیحاتی میدم.
- هزینه های جانبی
پیشنهاد میکنم همیشه صفحه کارمزدهای کارگزاری ها رو با دقت مطالعه کنین. چون همیشه هدفشون به دست آوردن درآمد بیشتره. پس به دنبال راههایی برای دریافت هزینه های اضافه هم هستن.
ساخت حساب دموی رایگان
به دلیل حساسیت خرید و فروش سهام، کارگزاری هایی هستن که به شما امکان خرید و فروش سهام در حالت دمو رو میدن. شما به صورت رایگان میتونین تو اون کارگزاری ها سهام بخرین و بفروشین، تا خم و چم کار دستتون بیاد و بتونین به صورت واقعی خرید بزنین.
برای مثال کارگزاری eToro به شما این امکان رو میده که به صورت آزمایشی و بدون ریسک، اقدام به خرید و فروش سهام بکنین. دیگه در این مرحله نیاز نیست که نگران کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران باشید .البته اکانت دمو برای شما همه امکانات یه سرمایه گذاری واقعی رو داره. شما علاوه بر اینکه خودتون میتونین به صورت مستقل سرمایه گذاری کنین، فعالیت بقیه کاربران رو هم میبینین. این ویژگی برای کسایی که وقت کافی ندارن گزینه مناسبیه
سرمایه گذاری در eToro چه مزایایی داره ؟
1. در eToro بدون اینکه کارمزد و هزینه ای بدین، میتونین سهام بخرین و بفروشین.
2. این کارگزاری یه شبکه اجتماعی فعال داره و اونجا میتونین فعالیت بقیه سهامداران رو مشاهده کنین، بدون اینکه بابتش هزینه ای بدین.
3. همچنین شما میتونین نرم افزار کاربر پسند eToro رو برای خودتون نصب کنین و از حالت چند زبانه بودنش هم استفاده کنین.
4. امکان سرمایه گذاری به روش CFD در eToro وجود داره.
شروع سرمایه گذاری با eToro
برای اینکه بتونین تو کارگزاری eToro سرمایه گذاری کنین، حداقل باید 50 دلار داشته باشین. شما یا میتونین به صورت مستقیم سهام بخرین و بفروشین و یا اینکه از CFD استفاده کنین و بعد از اینکه قیمت رو تخمین زدین، سهامتون رو بخرین.
این کار شمارو برای معاملات بزرگتر آماده میکنه. خوبی این روش اینه که بعد از اینکه همه چیزو یاد گرفتین، دیگه میتونین با پول حقیقی کار کنین و سرمایه گذاری واقعی رو انجام بدین. البته برای انجام این کار باید اطلاعات هویتی خودتون رو به سایت بدین تا براتون احراز هویت انجام بشه. خیلی راحت مث باز کردن یه حساب بانکی، میتونین یه حساب بورسی باز کنین.
امکانات حساب آزمایشی چیست؟
• تو هر کارگزاری امکانات حسابهای آزمایشی فرق داره. مثلا تو بعضی هاشون فقط با سرمایه حقیقی میشه از CFD استفاده کرد.
• یا تو بعضی از کارگزاری ها برای سرمایه گذاری اعتباری Leverage باید سرمایه گذار حتما یه مبلغی رو تو حساب خودش داشته باشه.
یعنی اگه کارگزاری بخواد به شما مبلغ 1000 دلار رو به صورت اعتباری بده، باید تو حسابتون حداقل 100 دلار داشته باشین.
• در ضمن اگه از سرمایه گذاری کوتاه مدت short position استفاده کنین، حتی اگه قیمت سهامتون افت کنه هم، شما سود کردین.
یعنی اگه فکر میکنین که قیمت سهام شما تو مدت کم افت داره، میتونین با فروشش به سود برسین. همچنین با استفاده از ویژگی امکان ثبت سفارش، شما میتونین سهام هایی رو با قیمت و تعدادی که مشخص کردین خریداری کنین.
نحوه سرمایه گذاری با حساب آزمایشی
بهتون پیشنهاد میکنم اگه تا حالا سرمایه گذاری بورسی انجام ندادین، اول از همه یه حساب بورسی آزمایشی باز کنین. این امکان تو بعضی از کارگزاری ها وجود داره و به شما امکان میده تا نحوه سرمایه گذاری سهم های مختلف رو یاد بگیرین.
تازه این کارگزاری ها امکانات و ابزارهای مختلفی دارن که میتونین سهام رو باهاش آنالیز و تحلیل کنین. اینکه تو زمان های مختلف و با قیمت های مختلف خرید و فروش سهام رو انجام بدین، با بازار سرمایه آشنا میشین. این موضوع شمارو آماده میکنه تا وقتی با سرمایه واقعی شروع به کار کردین، ریسک کمتر و سود بیشتری عایدتون بشه.
تازه اینم بگم که حساب آزمایشی برای سهامداران حرفهای هم میتونه مفید واقع بشه. چجوری؟! اونا این امکان رو دارن که با پول مجازی، انواع استراتژی و روش سرمایه گذاری رو امتحان کنن. تا اینکه با پول حقیقی به سرمایه بالا برسن. این کار ریسک کارهای حرفه ای و سرمایه گذاری هارو خیلی پایین میاره و موجب سود بیشتر میشه. پس علاوه بر اینکه باید کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران رو پیدا کنید , باید حواستون باشه که یک حساب دمو هم باز کنین .
فرمول دریافت کارمزد
کارمزد= اصل × نرخ × مبلغ × زمان
مبلغ مورد نیاز برای انجام معامله = میزان کارمزد × قیمت هر سهم × تعداد آن سهم
نحوه محاسبه کارمزد کارگزاری ها برای انجام معاملات
خوب همونطور که تا اینجای مطلب متوجه شدین، وقتی مشتری تو کارگزاری میخواد سهمی رو بخره، مبلغی به عنوان کارمزد و مالیات ازش کسر میشه. این مبلغ را کسورات میگن. اگه بخوام به صورت کامل توضیح بدم درصد کارمزدی که بابت خرید و فروش سهام گرفته میشه، به صورت زیر محاسبه میشه:
- کارمزد خرید سهم و حق تقدم برابر با 0/0/ درصد قیمت خریده.
- کارمزد فروش سهم و حق تقدم برابر با 88/0 درصد قیمت فروشه.
اجازه بدین با یه مثال این موضوع رو به شما بگیم:
اگه شما بخواین 1000 تا سهم یه شرکت رو که قیمت هر سهم برابر با 6,070 ریاله رو بخرین، باید مبلغی معادل 22,531.84 ریالش رو به عنوان کارمزد پرداخت کنین. مبلغ معامله این سهم معادل هست با 6092531.84 ریال. یعنی در حالت میانگین، معادل 6092532 ریال باید پرداخت بشه.
فرمول کارمزد خرید
کارمزد خرید = تعداد سهم × قیمت هر سهم × درصد کارمزد خرید
مبلغ مورد نیاز برای انجام معامله = میزان کارمزد + قیمت هر سهم × تعداد سهم
فرمول کارمزد فروش
برای فروش 1000 سهم از یک شرکت با قیمت 1000 تومان معادل 8800 تومان کارمزد از شما کسر خواهد شد.
کارمزد فروش = تعداد سهام × قیمت سهام × درصد کارمزد فروش
مبلغ دریافتی معامله = میزان کارمزد – قیمت هر سهم × تعداد سهم
خلاصه و نتیجهگیری
در این مطلب سعی کردیم شمارو با انواع کارمزدهایی که کارگزاری ها دریافت میکنن آشنا کنیم. در حقیقت کارگزاری ها با دریافت سود و کارمزد از ما، راه خرید و فروش سهام رو برای ما آسون تر میکنن و دیگه نیازی نیست از این شرکت به اون شرکت بریم تا بتونیم یه سهمی رو بخریم.
ضمنا انتخاب کارگزاریهایی که سود کمتری رو میگیرن، میتونه به نفع ما باشه، تا در نهایت سود بیشتری از معاملات نصیبمون بشه. در این مطلب کم کارمزد ترین کارگزاری بورس ایران، اقتصاد بیدار معرفی شد و پیشنهاد میکنم حتما تو این کارگزاری سرمایه گذاری کنین.
همچنین در دیگر کشور ها نیز میتوان کم کارمزد ترین بروکر ها یا کارگزاری های بورس خارجی رو شناخت که سایت brokerchooser کامل انها را معرفی کرده است .